Bakan Kılıç Feriköy Yurdu’nda

Bakan Kılıç Feriköy Yurdu’nda

Feriköy Öğrenci Yurdu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ağırladı

“Yeni Türkiye Yolunda Gençliğe Düşen Görevler” konulu söyleşi ile coşkulu bir kalabalığa hitap eden Bakan Kılıç; “Genç kardeşlerimizin heyecan ve coşkusu bizlere güç katıyor” dedi.

Bakan Kılıç, program sonunda; Fatih Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen “Ehli Sünnet İtikadı ve Dört Halife” konulu yarışmada başarılı olan öğrencilere plaket sundu.
Ayrıca günün hatırasına Fatih Gençlik Vakfı Başkanı Vehbi Ecevit tarafından Bakana Plaket ve Hat Tablosu hediye edildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın beraberinde..
Programa Feriköy Öğrenci Yurdu öğrencilerinin yanı sıra Fatih Gençlik Vakfı bursiyerleri, Ömer Öztürk Öğrenci Yurdu öğrencileri ve çeşitli üniversitelerden pek çok öğrenci katıldı.

FERİKÖY ÖĞRENCİ YURDU
245 kişilik kapasitesi ile MTTB çizgisinde yönetim anlayışıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Feriköy Yurdu, nâm-ı diğer “Konya Yurdu” ülkemizin en köklü yurtlarındandır ve halen ülke yönetiminde söz sahibi pek çok bakan, milletvekili ve bürokratın yetiştiği bir ocaktır.
1966 yılında “Konya Yurdu” olarak inşa edilerek devrin Başbakanının katılımıyla hizmete açılmış olan Feriköy Öğrenci Yurdu; çeşitli devrelerden geçtikten sonra 70’li yıllarda MTTB Genel Başkanı Ömer Öztürk’ün gayretiyle kahvehane görünümünden MTTB çizgisine çekilmiş, Anadolu’dan gelen üniversite öğrencileri için mühim bir barınma yeri hâline gelmiş, 600 kişinin aynı anda kalabildiği bir yurt olmuştur. MTTB’ye bağlı bir yurt olan Konya Yurdu’nda o yıllarda, geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak binlerce öğrenci yetişmiş, uzun soluklu dostlukların tohumları ekilmiştir.
Feriköy Öğrenci Yurdu bu derece verimli bir toprak iken 1980 ihtilali sonrası bir ‘danışıklı döğüş’le Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği’nden alınarak el konulmuştur. Ömer Öztürk’ün giriştiği Hukuk mücadelesi sonucu yargı kararıyla tekrar Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği’ne kazandırılmıştır. 1996 yılında yurdun tekrar Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği’ne verilmesi kararlaştırılmıştır. Ancak 16 yıl boyunca bir çivi bile çakılmayan yurt harabe vaziyette devralınmış; Ömer Öztürk, yurdu âdeta yeniden inşa ettirerek modern bir çehreyle üniversite gençliğinin hizmetine sunmuştur.
Feriköy Öğrenci Yurdu, nezih mekânı ve güvenilir çevresi ile İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencilerine hizmete devam etmektedir.

FATİH GENÇLİK VAKFI
1971 Yılında İstanbul’da MTTB Genel Başkanı Ömer Öztürk Tarafından Kurulan Vakfımız; Milletimizin Tereddütsüz Güveni Ve 40 Yılı Aşkın Tecrübesiyle; Eğitim, Yurt, Burs Ve Yayıncılık Alanlarında Hizmetlerine Devam Etmektedir.
Kısa Tarihçe:
Muhterem Ömer Öztürk, tarafından 18 Haziran 1971 tarihinde kurulmuştur
Kurulduğu yıldan itibaren öğrencilere burs verilmeye başlanmış, bu faaliyet günümüze kadar kesintisiz olarak devam etmiş, bursiyer sayısı her yıl biraz daha artırılmıştır. Yine aynı dönemlerde Vakıf bünyesinde; öğrencilere ucuz kitap temin etmek ve ilim irfan dünyamıza katkı sağlamak amacıyla kurulan matbaa işletmesi, Türkiye’nin ikinci en büyük matbaası olma özelliğine sahip olmuştur. Kuruluşundan bu yana Vakıf faaliyetlerinin finansmanının hemen hemen tamamı Ömer Öztürk tarafından sağlanmıştır.
1980 ihtilâli ile faaliyeti durdurulan MTTB’nin 1986 yılında İstanbul Valiliği tarafından feshedilmesi neticesi tüzüğünde bulunan: “Fesih hâlinde bütün mal varlığı Fatih Gençlik Vakfı’na devredilir.” maddesi gereğince yine İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 12.02.1988 tarih ve 982/72 nolu kararıyla bütün mal varlığı Fatih Gençlik Vakfı’na devredilmiş, böylece MTTB’nin tek vârisinin de Fatih Gençlik Vakfı olduğu karara bağlanmıştır.
Fatih Gençlik Vakfı’nda yaklaşık 40 senedir binlerce öğrenciye karşılıksız burs verilmiş, barınma imkânı sağlanmış, yurt dışına öğrenci gönderilmiştir. Bu bursla okuyan öğrencilerin bir çoğu memleketimizde mühim yerlere gelmişlerdir.
Halen her sene 200 civarı öğrenci burs almakta, her hafta kültürel faaliyetlere devam edilmekte ve öğrencilere yemek ikramı yapılmaktadır. Ayrıca yurtlarda yaklaşık 500 yatak kapasitesi ile barınma hizmeti sunulmaktadır.

KURUCUMUZ MTTB’NİN UNUTULMAZ GENEL BAŞKANI
MUHTEREM ÖMER ÖZTÜRK
Ömer Öztürk, 13 Ağustos 1946 Adana doğumludur.
Ortaokul ve Liseyi Galatasaray Lisesi’nde tamamlarken bir yandan da, Şişhane’de bulunan babasına ait demir ticarethanesinde ticarete başlamıştır
Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra, Sultanahmet’teki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydolur. Bu sırada öğrenci hareketlerinin de içinde yer alır ve Millî Türk Talebe Birliği’nin 49. Dönem Yönetim Kurulu üyeliğine seçilir.
MTTB Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Türk Gençliğini ve Türkiye’yi temsilen 1970 yılında New York’ta yapılan Dünya Gençlik Kurultayı’na katılır.
“Dünya Sulhu ve Dünya Gençliğinin Meseleleri” ile ilgili Fransızca olarak hazırladığı bir raporu kurultay başkanlığına takdim eder ve BM salonunda bu konuda konuşma yapar. Bu arada BM Genel Sekreteri U. Thant’la Büyükelçi Ümit Haluk Bayülken’in de katıldığı bir görüşme gerçekleştirilmiş, Amerika’nın Sesi Radyosu’nda ve Amerikan televizyonunda Türkiye adına konuşmalar yapılmıştır. Bu süre zarfında BM binasında mescit açtırarak 26 gün boyunca günde üç vakit ezan okutmuş, diğer Müslüman temsilcileriyle birlikte namaz kılınmasını sağlamıştır.
Aynı dönemde Türkiye’de de UNESCO’nun çeşitli milletlerarası toplantılarına iştirak etmiştir.
1971 senesinde MTTB Genel başkanlığına seçilir ve Türkiye genelinde çok kapsamlı hizmetlerin altına imza atar. Bu kuruluş çatısı altında, daha sonra Türkiye’nin zirvesinde yer alacak pek çok ismin yetişmesine vesile olur.
Türkiye’de İlk Dershanecilik (Uzun Dönem Kursları) bu dönemde Ömer Öztürk’ün eseri olmuş, MTTB spor kulübü binlerce lisanslı sporcu yetiştirmiş, sürücü kursları, kitap kulüpleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve pek çok müessese ülkemize kazandırılmıştır. MTTB ve bu kapsamlı faaliyetler, günümüzde halen popülaritesini sürdürmekte yüksek lisans ve doktora çalışmalarına; belgesellere konu olmaya devam etmektedir.
1971 yılında Fatih Gençlik Vakfı’nı tesis etmiş, vakıf bünyesinde Türkiye’nin ikinci en büyük matbaasını kurarak o dönemde öğrencilerin ihtiyacı olan pek çok ders kitabını basmak suretiyle önemli bir boşluğu doldurmuştur.
O yıllarda Bakanlar Kurula kararıyla kapatılan MTTB’yi uzun bir hukuk mücadelesi sonucunda açık tutmayı başarmıştır.
1978 senesinde, Ramazanoğlu Mahmud Sami Hazretleri ile beraber Medine-i Münevvere’ye taşınmış ancak Türkiye ile irtibatını sürdürmüştür. Vasiyetlerini Ömer Öztürk’e yapan Üstadları Sami Efendi hazretlerinin yine vasiyetleri gereği techiz, tekfin ve defin işlemleri bizzat Ömer Öztürk tarafından tamamlanmıştır.
Kurduğu vakıfta pek çok öğrenciye burs vermeye, konferanslara katılmaya, çeşitli eğitim – kültür faaliyetlerine ve hayır işlerine bugün de devam etmektedir.
Yayınlanmış kitapları ve kendisi hakkında hazırlanmış bir belgesel-kitap çalışması mevcuttur. Ömer Öztürk 5 çocuk babasıdır.
Muhterem Ömer Muhammed Öztürk’ün sohbetleri sesli ve görüntülü olarak internet üzerinden yayınlanmakta, kurulan internet siteleri, sosyal medya ve mail ağları vasıtasıyla bu yayınlar daha geniş topluluklara ulaştırılmaktadır.
Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diler, Ümmet-i Muhammed (s.a.v.)’i kendilerinden istifade ettirmesini niyaz ederiz.

 

 


 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç İstanbul’da

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç İstanbul’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Feriköy Erkek öğrenci yurdunda öğrencilerle bir araya gelerek konuşma yaptı.

Paylaşın:
23 Mart 2017
2.050 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?